Утре седница на Советот за безбедност – енергетската криза на дневен ред

Сподели

 

Утре, со почеток во 11 часот во Кабинетот на претседателот ќе се одржи 17-та седница на Советот за безбедност.

На дневен ред на седницата ќе биде енергетската криза во Република Северна Македонија и мерки за нејзино надминување.

На седницата, покрај членовите на Советот за безбедност, ќе присуствуваат и заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координацијата на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, министерот за финансии, Фатмир Бесими и министерот за економија, Крешник Бектеши.

По завршувањето на седницата на Советот за безбедност ќе следaт изјави на претседателот Стево Пендаровски и претседателот на Владата, Димитар Ковачевски.