Вести Македонија Ударни вести

ВЕЛИЈА РАМКОВСКИ ИЗЛЕЗЕ ОД „ИДРИЗОВО“

Сподели:

Велија Рамковски, по речиси седум години поминати во затворот „Идризово“ денеска излезе на слобода.

Тој беше осуден на 13 години затвор, но добил привремен отпуст за лекување. Тоа значи дека по неколку месеци Рамковски повторно ќе се врати во затвор.

Сепак, постои шанса тој да биде ослободен, доколку до тогаш изминат 8.6 години откако е притворен.

Сподели: