Вести Македонија Ударни вести

Владата ќе помогне во реставрацијата на катедралата Нотр Дам

Сподели:

Владата на вчерашната седница донесе одлука да се вклучи во поддршката за реставрација на катедралата Нотр Дам.

„Владата го задолжи Министерството за надворешни работи на нашата земја да стапи во контакт со МНР на Република Франција за координација во врска со помошта на меѓународната заедница за помошта за реставрација на опожарената црква Нотр Дам, со цел да се определи најсоодветна поддршка од Република Северна Македонија во знак на солидарност за обновата на овој грандиозен споменик од цивилизациско значење“, информираат од Владата.

Сподели: