Вести Македонија Ударни вести

ВМРО-ДПМНЕ бара интерпелација и за Никола Димитров

Сподели:

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ ќе покрене уште една иницијатива за интерпелација, овој пат, за министерот за надворешни работи, Никола Димитров.

Според ВМРО-ДПМНЕ, причините за интерпелацијата на Димитров се договорот со Бугарија и неименувањето на Александар Николовски за амбасадор во Брисел.

Како друга причина  беше  наведено  неименувањето и неупатување на Александар Николовски за амбасадор во Брисел, а потоа и  немањето категоричен и јасен став во однос на притисокот кој се врши да се изградат кампови за мигранти во Македонија.

Сподели: