Вести Македонија Ударни вести

Заев: Нека ни е честит и вековит 11.oктомври, Денот на народното востание

 

Премиерот Зоран Заев го честита Денот на народното востание – 11 Октомври во Куманово.

“Денеска, на 78 годишнината од државниот празник „11 Октомври – Ден на народното востание“, стоиме исправено со почит кон борците и борките од НОВ. Пред 78 години тие ја отпочнаа борбата за слобода и ја добија слободата. Нашата генерација, на свој начин ја повтори таа борба, и еве ја повторно слободата – ја живееме, ја уживаме.

Нека ни е честит и вековит 11 Октомври, Денот на народното востание.”

Во живо од одбележувањето на Денот на народното востание – 11 Октомври во Куманово.Нека ни е честит и вековит 11 Октомври, Денот на народното востание.

Gepostet von Zoran Zaev am Freitag, 11. Oktober 2019

Сподели: