Вести Македонија Ударни вести

Заврши реконструкцијата на мостот “Гоце Делчев”

Сподели:

 

Градежните активности за „Реконструкција на дилетации на мост Гоце Делчев во двата правци“ завршија и од денеска сообраќајот на мостот се одвива непречено – стои во соопштението на Град Скопје.

 

 

Комплексните градежни зафати за реконструкцијата на мостот завршија во предвидениот рок од 40 дена од нивниот почеток на 09.07.2019 година. За време на градежните активности на овој потег беше воспоставен привремен сообраќаен режим.

Со овој тип на реконструкција на дилатационите спојки на мосот,  градежен зафат кој не беше изведен на мостот во изминатите 13 години, значително се зголемува безбедноста на мостот.

Сподели: