Вести Македонија Ударни вести

ЖРСМ Транспорт АД Скопје со измени на возен ред за викенд

 

ЖРСМ Транспорт АД Скопје ги извесува патниците дека, согласно Одлука на Владата на Република Северна Македонија, со која ограниченото движење во деновите на викендот (сабота и недела) ќе започнува во 16:00 часот и ќе трае до 05:00 часот следниот ден, се врши и времена измена во возниот ред со тоа што патничките возови во деновите за викенд ( сабота и недела ) нема да сообраќаат.

Исклучок од ова ќе бидат само возовите, 661 од Кичево и 645 од Велес, кои во сабота наутро пристигнуваат во Скопје, кои ќе сообраќаат по возниот ред од 23.03.2020 година.

Исто така ги известуваме патниците дека во понеделник 30.03.2020 година, возот 661 од Кичево нема да сообраќа.

Останатите возови, од понеделник, во текот на работните денови, ќе сообраќаат по возниот ред објавен на 23.03.2020 година.

Сподели: