Вести Став Ударни вести

АА: Злоупотребата и партизацијата на институциите од страна на ДУИ ги преминува сите граници

Сподели:

 

Криминалот, корупцијата, злоупотребата и партизацијата на институциите од страна на ДУИ ги преминува сите граници на срам и деградација, велат од Алијанса за Албанците.

„Успесите на Ансамблот на песни и игри им припаѓаат на албанскиот народ и на сите членови на ансамблот и за ова честитки до сите заслужни.

Но, директорските паради и лижењето на директорот пред нозете на еден лидер на партија е срамно и неподносливо. Ова станува уште посрамно кога се принудуваат членовите на ансамблот да одат во партиски штаб, да му служат на директорот и да се стават во партиската пропагандна агенда“, се потенцира во соопштението од оваа партија.

Фотографиите објавени во седиштето на ДУИ и со претседателот на оваа партија, велат од Алијанса за Албанците, јасно докажуваат кој стои зад сите коруптивни афери, кој ги штити директорите осомничени за злоупотреба на пари и институцијата и зошто ваквите случаи немаат праведен епилог.

Сподели: