Вести Изјави Македонија Ударни вести

Адвокатот на Палевски го однел во Белград: Не знаев ништо за убиствата

Сподели:

 

Авдокатот Васко Стојков го однел Љупчо Палевски во Белград на преглед затоа што немал возило и не знаел дека е одговорен за убиства на 14 годишната Вања Ѓорчевска и 74-годишниот Панче Жежовски, објави „Телма“.

“Ме замоли да го однесам во Беград бидејќи немал возило, а не можел да обезбеди нотар да му се преведе воозилото. Јас врска немав за оваа работа. Знам дека требаше да оди во Белград кажуваше дека закажал прегледи. Ако е така, му реков, ќе те однесам. Не знаев за овие работи. Јас се вратив во Скопје, тој остана затоа што требаше да им преглед другиот ден и рече ако ако е се во ред ќе се врати назад. Ако не е во ред рече ќе одел во Истанбул. Кога се вратив полицијата правеше претрес и ме прашаа и јас тогаш им кажав,” изјави адвокатот Стојков.

Целиот текст можете да го прочитате тука

Сподели: