Вести Свет

Ајфеловата кула од денеска повторно е отворена за посетителите

 

Ајфеловата кула од денеска повторно е отворена во Париз, откако беше затворена пред повеќе од три месеци поради епидемијата на новиот коронавирус.

Таа туристичка атракција ќе биде официјално отворена во 8 часот по локално време, меѓутоа, посетителите мора да се подготват за одење, бидејќи поради мерките на претпазливост, лифтовите нема да работат, така што ќе треба да се користат скалите.

Сподели: