Апел за донирање на децата од “Медена земја”

Сподели

 

“НПГ од ВМРО ДПМНЕ и Коалицијата за подобра Македонија, со голем интерес го проследи повикот за донирање на децата од Медена земја, и потребата за средување на кровот во куќата за Атиџе, во Дорфулија, споделен од новинарот Фуркан Салиу. Веднаш одлучивме да се приклулиме кон донаторите и ги повикуваме колегите да го следат нашиот пример. Воедно, бидејќи Владата во вторник има седница истото го очекуваме и од министрите и замениците министри. Апел за донирање праќаме и до компаниите и до сите кои имаат можност за тоа” – се наведува во денешното соопштение на НПГ.

Линк за донирање https://honeyland.earth/donate-for-the-honeyland-kids