Вести Изјави Македонија Ударни вести

Арсовска: Не ја разбирам вообразеноста и коментарите на господин Таравари

Сподели:

 

Не ја разбирам вообразеноста и коментарите на господин Таравари, со оглед на тоа што соработката ни е завршена уште вчера. Кадровски решенија може тој лично да си поставува во Гостивар, а не во Скопје, изјави денеска Градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска. 

Со личност која напаѓа, која нема етички компас, оправдува во било која форма насилство и напад со огнено оружје како во вчерашниот инцидент и подгрева меѓуетнички тензии, нема основ да се соработува. Скопје е град на соживот, солидарност, во кој нашите сограѓани треба мирно и безбедно да живеат и да се почитуваат,” додаде Арсовска.

Сподели: