Вести Македонија

Бејли: САД со поддршка за Македонија и за исполнување на реформите

Сподели:

САД ја поддржува Македонија во нејзиниот напредок во НАТО и ЕУ -порача амбасадорот на Соединетите американски држави во Македонија Џес Бејли кој потенцираше дека  мора да се работи на  приоритетните реформи во судството и другите области. Според Бејли официјален Вашингтон ќе поддржи и заеднички прифатливо решение за прашањето за името, пренесе 24 Вести.

Сподели: