Вести Македонија Ударни вести

Богов повторно предложен за гувернер на НБРМ од претседателот Иванов

Сподели:

Претседателот Ѓорге Иванов повторно го предложи Димитар Богов за гувернер на Народна Банка на Македонија.

Со цел Македонија да добие гувернер кој најодговорно ќе ја извршува функцијата, Иванов во изминатите два месеца извршил консултации со релевантни фактори од областа и се водел исклучиво од квалитетот и професионалноста на личноста која ја предлага, 0се наведува во соопштението од неговиот кабинет,

Иванов предлогот го доставил до Собранието.

Сподели: