ЧАВКОВ

Сподели

Снимателот кој што на граѓанските протести од блиску ги снимал демонстрантите но, и новинарите и снимателите на медиумите, бил припадник на специјалните полициски единици за брзо распоредување. Овие единици се под контрола на заменскиот министер Митко Чавков, кој што јавно се закани дека ќе снима и ќе поднесува пријави против учесниците на протестите ( не на контрапротестите).

Во врска со овој настан, на фејсбук осамна коментар:  што да очекуваш од човек кому чавки му го испиле умот?