Вести Македонија Став Ударни вести

Демократски сојуз: Центар за Македонски јазик во Грција

Сподели:

 

Демократскиот сојуз ја поздравува одлуката на Судот во Грција да регистрира невладина организација “Центар за Македонски јазик” (здружение на граѓани), која ќе се грижи за Македонскиот јазик.

Ова е одлука од историско значење и е во фунција за натамошен развој на добрите односи помеѓу Македонија и Грција.

Сподели: