Вести Македонија Ударни вести

Денешната собраниска седница е прекината

Сподели:

 

Денешната 30 собраниска седница беше прекината. 

Пратеникот на СДСМ, Дарко Каески е позитивен на Ковид 19, а се чекаат резултати и за друг пратеник.

Поради ова, мнозинството не беше во можност да обезбеди кворум за иницирање на 30-та седница на која се ставени законот за попис на населението, интерпелацијата против Никола Димитров и низа други закони.

Пратениците од опозицијата, иако присутни во Собранието, не влегоа во салата за да обезбедат работен кворум.

Сподели: