Доделени 8 стипендии за ученици од социјален ризик во Општина Центар

Сподели

 

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски денеска додели 8 стипендии за учебната 2023/2024 година на ученици од семејства со висок социјален ризик кои учат во основните училишта во општината.

„Преку доделувањето на овие стипендии Општина Центар и јас како нејзин градоначалник сакаме да ви дадеме поголема мотивација за учење и постигнување високи резултати. Нека овие стипендии ве поттикнат да продолжите со успесите со цел да постигнете уште поголеми достигнувања и да бидете пример и поттик за вашите школски другари. Општина Центар е секогаш тука за вас, отворена и достапна за вашите идеи и размислувања“, им рече градоначалникот Герасимовски на учениците.

 

 

Стипендиите кои Општина Центар ги доделува секоја година се со висина од 3000 денари и учениците ќе ги добиваат месечно до крајот на учебната година. Доделените стипендии го олеснуваат процесот на основно образование за учениците на кои овие средства им се најпотребни, односно по едно дете од секое општинско основно училиште.

Доделувањето на стипендиите беше повод за денешната посета на учениците во кабинетот на градоначалникот Герасимовски, кој накусо ги запозна децата со работата и активностите на општината.

Градоначалникот Герасимовски, заедно со симболични подароци, им ги додели стипендиите на учениците и им посака многу среќа и успеси во учебната година што претстои.