Колумна Текстови

DW: Поткрепиме Госп Борисов, поткрепиме сичко – Ерол Ризаов

 

Драма во три чина. Во главна улога  Христијан Мицкоски,  Бојко Борисов  и  Али Ахмети. Споредна улога Ерол Ризаов.

Прв Чин

Бојко Борисов: Вие го поткрепите ли договорот со Бугарија?

Христијан Мицкоски: Да, да поткрепиме сичко което е позитивно.

Ерол Ризаов: И Гоце Делчев како чистокрвен Бугарин?

Христијан Мицковски: Разбира се.

Бојко Борисов:  И сите останали Прличев, браќата Миладиновци, Ѓоргија Пулевски, Мисирков, ВМРО и сите бугарски дејци и востанија?

Христијан Мицкоски: Што думате, моља ви се, сичко което е позитивно подржаваме и потпишуваме со две раце.

Бојко Борисов: Тогај добре, ќе победете на изборите. Вие сте наши деца.

Ерол Ризаов: Па тогаш зошто јадевте со денови тврди гурабии дека договорот со Бугарија е понижување на македонската нација?

Христијан Мицкоски: Не знам зошто прашуваш кога знаеш и сто пати напиша дека е  за власт и за спас.

Ерол Ризаов: За спас на Македонија?!?!

Христијан Мицкоски: Не, за спас на нас и на Македонија од вас.

Ерол Ризаов, автор на текстот

Втор чин

Колумната на Ерол Ризаов за Дојче веле, во целост прочитајте ја тука

Сподели: