Вести Македонија Ударни вести

Заклучно со денешниот ден во 7:30 часот, попишани се 1.212.339 граѓани

Сподели:

 

Пописот во земјава продолжува да се спроведува со несмалено темпо и заклучно со вчерашниот ден, до 20 часот биле попишани 1.212.339 лица, 378.033 домаќинства и 516.787 станови, информираат од Државниот завод за статистика.

Преку апликацијата за самопопишување на лицата во странство, досега се самопопишани 193.982 лица од дијаспората, заклучно со денешниот ден во 7:30 часот.

Сподели: