Вести Македонија Ударни вести

Филипче: Одлично се одвива вакцинацијата во „Борис Трајковски“

Сподели:

 

“Одлично се одвива вакцинацијата во А1 Арената Борис Трајковски, денеска се вакцинираат здравствени работници и наставничките од 1 до 3 одделение”, изјави министерот Филипче.
 
“Доволен број на кревети има во Скопје и ширум државата, намален е притисокот во болниците во однос на денот претходно, но сеуште е голем бројот на хоспитализирани и на оние со тешка клиничка форма на болеста”, доаде министерот.
 
 
Сподели: