Вести Македонија Ударни вести

ФИЛИПЧЕ: Се подготвуваме и ги зајакнуваме капацитетитеза есен за нов бран од ковид-19

Сподели:

 

Се подготвуваме за есен за нов бран од ковид-19. Ги зајакнуваме капацитетите. На средбата со здравствените работници во Струга разговаравме за ангажирање на дополнителен број на млади лица коишто сега завршуваат и медицински сестри кои завршиле во средно медицинските училишта во изминатиот период за надградување на капацитетите за тестирање. Да ги почитуваме и да ги слушаме здравствените работници за побрзо справување од овој непредвидлив вирус.

 

Се подготвуваме за есен за нов бран од ковид-19. Ги зајакнуваме капацитетите. На средбата со здравствените работници во Струга разговаравме за ангажирање на дополнителен број на млади лица коишто сега завршуваат и медицински сестри кои завршиле во средно медицинските училишта во изминатиот период за надградување на капацитетите за тестирање. Да ги почитуваме и да ги слушаме здравствените работници за побрзо справување од овој непредвидлив вирус.

Gepostet von Венко Филипче am Donnerstag, 9. Juli 2020

Сподели: