Вести Свет

Германците градат нова болница за заразените од коронавирусот

Сподели:

 

Властите на Берлин се согласија да изградат нова болница за 1.000 пациенти заразени со коронавирусот, со помош на германската војска и други партнери, објави весникот „Тагешпигел“, повикувајќи се на министерот за здравство.

Во Германија има повеќе од 8.000 заразeни, од кои најмалку 300 се во Берлин.

Весникот „Тагешпигел“ исто така објави дека берлинските метро линии ќе бидат редуцирани, така што возовите ќе сообраќаат на секои 10 минути.

МИА

Сподели: