Вести Свет Ударни вести

Грција од мај до септември ги укинува Ковид мерките

Сподели:

 

Грција ќе ги укине сите Ковид мерки од мај до септември, што значи дека и невакцинираните ќе можат слободно да влезат во земјата и без брз негативен тест. 

-Не ја игнорираме пандемијата, но влегуваме во нова регулатива за укинување на ограничувањата, но подготвени сме за есента и за вакцинацијата, вели министерот за здравство на Грција.

Според информациите во медиумите оваа одлука ќе стапи на сила од 2 мај.

Сподели: