Холанѓанец удрил во камен во Охридското Езеро – итно пренесен во болница

Сподели

Преку Единствен повикувачки број за итни повици 112, во 12 часот е добиена дојава за повредено лице кое удрило во камен во Охридското Езеро и истото со кајче се пренесува до пристаништето на хотелот „Александрија“ во Охрид, информираат од Центарот за управување со кризи .

За итниот случај, од ЦУК веднаш е известена Итна медицинска помош и од нивна страна во моментот се презема лицето, по што истото ќе биде пренесено во болница во Охрид. Инаку, повреденото лице е странски државјанин од Холандија.