Вести Македонија Ударни вести

И денеска продолжува расправата за разрешување на Зврлевски

Сподели:

Собранието ќе го одржи 12. продолжение на шестата седница, на која се расправа за разрешување на државниот јавен обвинител Марко Зврлевски.

Предлогот за разрешување на Зврлевски е поднесен од Владата поради, како што се наведува во образложението, незаконито, ненавремено и недоволно стручно вршење на функцијата.

На дневен ред на 6. седница се над 30 точки.

Сподели: