Илинден: Иванов на Мечкин Камен, Заев во Пелинце, Џафери во Скопје

Сподели

Трите главни чествувања на националниот празник Илинден, на 2.август и оваа година ќе бидат на Мечкин Камен, Во Пелинце и во Скопје.

Во Крушево годинава поздравниот говор ќе го одржи претседателот Ѓорѓе Иванов, во меморијалниот центар Пелинце ќе оди делегација предводена од премиерот Зоран Заев, а чествувањето во Скопје ќе го предводи претседателот на Собранието, Талат Џафери.