Иницијатива на Павле Трајанов до Уставниот суд

Сподели

 

Павле Трајанов, пратеник и претседател на Демократскиот сојуз денеска до Уставниот суд ќе поднесе ИНИЦИЈАТИВА за поништување на Автентичното толкување на член еден од Законот за амнестија, со кое се запре постапката за четирите Хашки случаи (Водство на ОНА„ Липковско ЕзероГробница Непроштено и Мавровски работници).
 
По поднесувањето на Иницијативата Павле Трајанов за медиумите ќе даде изјава пред Уставниот суд.