Иванов: Нема мандат додека не се отстранат правните и политичките пречки

Сподели

Мандатот за формирање влада нема да биде врачен се додека правните и политички пречки не бидат отстранети- порача претседателот Ѓорге Иванов по средбата со претседавачот на претседателството на Босна и Херцеговина, Младен Иваниќ. Македонскиот  шеф на државата  рече дека тој не може да  донесе одлука која што ќе биде оспорена.

24vesti.com.mk