Вести Македонија Ударни вести

Избрани се потпретседатели на Собранието – Ременски, Мисовски и Мемеди

Сподели:

Пратениците во Собранието на денешната седница избраа тројца потпретседатели – Горан Мисовски, Фросина Ташевска Ременски, Весел Мемеди.

Ниту еден од пратениците во Собранието не се пријави на отворената расправа за предлозите за потпретседатели.

За Мисоски, Ташевска Ременски и Мемеди гласаа 61 пратеник, а еден беше воздржан.

Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, кои го бојкотираат Собранието, се противат на зголемување на бројот на потпретседатели, бидејќи тоа, според нив, било само задоволување на потребите на владејачките партнери, а не и реална потреба.

 

Сподели: