Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Кажаровски: Не ми дозволивте да ја докажам невиноста- ме осудивте на доживотен затвор!

 

На дел од обвинетите во случајот „Ликвидација“, меѓу кои и новинарот Томислав Кежаровски, нема да им се суди, бидејќи кривичните дела за кои се гонеа се застарени.

-“Јас сакам шанса да докажам дека сум невин и судот да ме ослободи, односно да добијам ослободителна пресуда, а не поради застарување или примена на поблага законска одредба, судењето тука да запре. Фактот дека не ми дозволија да ја докажам невиноста во целиот случај е на рамно дека ме осудија на ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.”

ФБ статус, Томислав Кежаровски

Сподели: