ИЗЈАВИ: ЕДВАРД КУКАН

Сподели

edvard-kukan

– “Целосно ја поддржувам независноста на Специјалното јавно обвинителство во рамките на Договорот од Пржино. Се надевам дека оваа институција ќе донесе правда за случаите што се појавија за време на политичката криза во Македонија. Исто така, се надевам дека оваа институција ќе работи независно и оти ќе ја добие сета неопходна поддршка и почит од другите демократски институции и политичари во земјата – изјави Кукан одговарајќи на прашањето  како ја коментира вчерашната одлуката на Собранието да не ги поддржи барањата на СЈО за измени на Законот за СЈО и на Законот за заштита на сведоци.”

Едвард Кукан, европратеник