ИЗЈАВИ: ЈОВЕ КЕКЕНОВСКИ

Сподели

 ПОВОД: ОБРАЌАЊЕТО НА ЃОРЃЕ ИВАНОВ

Jove-Kekenovski

“ЗОШТО МОЛЧИ МИНИСТЕРОТ ЗА ОДБРАНА ЈОЛЕВСКИ ? Ѓорѓе Иванов како врховен командант на вооружените сили на Македонија во неговото јавно обраќање кажа дека размислувал да ја ангажира Армијата на РМ за смирување на состојбата доколку состојбата во Македонја би ескалирала. Редно е после два дена молк од страна министерот за одбрана Јолевски и тој да се одважи и охрабри и да да го каже својот став по однос на оваа јавна изјава на Иванов. Дали за оваа размисла на Иванов бил консултиран министерот Јолевски и Началникот на Генералштабот? Дали за истата е дискутирано на седница на Советот за безбедност:? Мобилизацијата на армијата е сериозна работа и затоа е редно својот став да го кажат сите оние во чија надлежност согласно Уставот и Законот за одбрана е одбраната.”