Изјави Македонија

ИЗЈАВИ: СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ

Сподели:

Стево Пендаровски

stevo-pendarovski

– “Ако Македонија можеше да издржи десет години мека диктатура, нема причина да не издржи уште некој месец за да дојдеме конечно до слободата. Јас знам дека ова е голема казна во однос на економскиот систем на државата, во однос на тоа што граѓаните очекуваат во еден нормален амбиент кога би се правел бизнисот, меѓутоа ние сме со години, за жал, во една вонредна состојба предизвикана од оваа влада, која е генератор на сите проблеми во Македонија во изминатава декада.”

Сподели: