Алтернатива Вести Македонија Ударни вести

Изложба “Star Wars & Makedonium” на Зоран Кардула во Крушево

Сподели:

 

Во споменикот „Илинден“, познат и како „Македониум“, во Крушево вчера беше отворена изложбата „Star Wars & Makedonium“ од Зоран Кардула.

Во рамките на изложбата беа претставени илустрации инспирирани од серијалот „Star Wars и вонвременскиот изглед на Македониумот“.

 

 

 

Настанот е дел од годинашната програма на НКС „Десет дена Крушевска Република“.

За тие што не беа на отворањето на Star Wars & Makedonium – Exhibition имате можност во наредните 20 дена да ја посетите изложбата.

Поради покажаниот интерес, ќе може да се нарачаат постери со илустрациите од изложбата ” Star Wars & Makedonium” .
Цената на еден постер е 2000 денари. Половина од парите ќе бидат донирани за школивање на девојче од Крушево, напиша Зоран Кардула на својот ФБ профил.
 
 
 
Фотографиите се преземени од фејсбук профилот на авторот Зоран Кардула
Сподели: