Клинтон избира кандидат за потпретседател

Сподели

klinton

Сенаторите од Масачусетс и од Вирџинија, Елизабет Ворен и Тим Кејн, како и Џулијан Кастро, се наоѓаат на листата на Хилари Клинтон за можни кандидати за потпретседател.

Како што наведуваат извори од редовите на демократите, на тој список не се наоѓа Берни Сандерс, сенаторот од Вермонт, кој ѝ беше ривал на Клинтон во трката за демократски претседателски кандидат.

Клинтон избира кандидат за потпретседател