Вести Македонија Ударни вести

Ковакс механизмот на СЗО ќе обезбеди рамноправна дистрибуција на соодветна количина на вакцини против ковид-19

Сподели:

Ковакс механизмот на СЗО ќе обезбеди рамноправна дистрибуција на соодветна количина на вакцини против ковид-19. Согласно популацијата во одредени земји, се додека не се достигне 20 проценти од населението да биде вакцинирано. Во групата од 20% влегуваат постарите, хронично болните, децата итн. Има ризични групи коишто се први за вакцинирање, но ги следиме и новите сознанија и препораки.

Навремено ќе имаме пристап до вакцините за ковид-19 тогаш кога ќе бидат достапни

Ковакс механизмот на СЗО ќе обезбеди рамноправна дистрибуција на соодветна количина на вакцини против ковид-19. Согласно популацијата во одредени земји, се додека не се достигне 20 проценти од населението да биде вакцинирано. Во групата од 20% влегуваат постарите, хронично болните, децата итн. Има ризични групи коишто се први за вакцинирање, но ги следиме и новите сознанија и препораки.

Gepostet von Венко Филипче am Freitag, 28. August 2020

Сподели: