Вести Изјави Македонија Ударни вести

Лајчак: Сега е време да се наградат напорите на Р.С.Македонија

Сподели:

 

“Северна Македонија стигна подалеку отколку што можеше да се претпостави пред неколку години и сега е време да се наградат напорите на државата. Дискусиите за датумот за преговори продолжуваат, а неколку месеци нема да направат голема разлика за граѓаните на Северна Македонија. Оваа година мора да го донесе заслужениот успех за отворање ново поглавје во односите на земјата со Унијата.”

Изјави, Мирослав Лајчак претседавач на ОБСЕ 

Сподели: