Вести Изјави Македонија Ударни вести

Манчевски: Партиите да се откажат од парите од годишното финансирање во оваа криза

Сподели:

 

“Пожелно е политичките партии во екот на оваа криза да се откажат од парите од годишното финансирање”, истакна потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски за емисијата Кликплус на ТВ21, одговарајќи на прашањето во врска со предлогот на министерката за правда Рената Дескоска.

“Тоа е човечки предлог, во услови кога се прашуваме дали ќе имаме средства да исплатиме плати, да имаме средства за здравствената заштита и за други неопходни работи”, нагласи Манчевски.

“Тоа е разумно, нешто што можеме да го понудиме како политички партии и средствата наменето за годишно финансирање на партиите да се пренасочат”, порача потпретседателот на СДСМ Дамјан Манчевски за емисијата Клик плус на ТВ21.

Сподели: