Вести Македонија Топ теми Ударни вести

МНР: По експлозијата во Истанбул не се пријавени наши државјани кои побарале помош

Сподели:

 

Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија со крајно загриженост ја следи ситуацијата по последната трагична експлозија во Истанбул; во вонредна функција се ставени Генерален конзулат во Итанбул како и Амбасадата во Анкара. 
 
Информираме дека досега не се пријавени наши државјани кои побарале помош; притоа напоменуваме дека при евентуална потреба за помош нашите државјани може да нѐ контактират на дежурните телефонски броеви: +905456149777 во Истанбул и +38975273732 во Скопје.
Сподели: