Вести Изјави Македонија Ударни вести

Могерини: Сега одговорност има Владата и опозицијата од која се очекува да биде конструктивна

Сподели:

-“Оваа е достигнување на сите институции благодарение на одлучноста на секој граѓанин на оваа земја. Достигнувањето е на сите граѓани и станува збор за заеднички резултати и на Владата и на опозицијата. После една тешка работа која успеавте да ја завршите, сега одговорност има и Владата, но и опозицијата од која се очекува да биде конструктивна во своето делување. Владата има одговорност да и отвори простор на опозицијата за целокупна вклученост, а опозицијата има одговорност да се вклучи во целата оваа работа.”

Изјави, Федерика Могерини

Сподели: