Вести Македонија Ударни вести

МТСП со апел до граѓаните: Пријавете случаи на бездомништво заради нивно згрижување

Сподели:

Поради неповолната временска состојба и минусните температури, Министерството за труд и социјална политика апелира до граѓаните да пријавуваат случаи на бездомништво во Црвениот крст и во центрите за социјална работа.

“Дежурните тимови ќе ги згрижат и сместат бездомниците во пунктот во Момин поток – Скопје или во некој од регионалните пунктови за сместување  на бездомни лица, кои што минатата есен беа отворени во Струга, Битола и Струмица, информираат од министерството.

Во продолжение се контакт телефоните на дежурните екипи:

Скопје:

Црвен крст – 071 733 171, 023096 227

ЦСР-078 230 943, 076 381 762

Струга:

Црвен крст 070 249 733

ЦСР- 075 588 980

Битола:

Црвен Крст – 075 907 060

ЦСР- 071 342 492

Струмица:

Црвен Крст 070 253 441

ЦСР- 075 377 798

Сподели: