Обама ја поздрави слободата на говорот во Виетнам

Сподели

3062214005_18c2596d7f_z

Американскиот претседател Барак Обама на Форум на млади азиски лидери кој се одржува во Хо Ши Мин, Виетнам, ја поздрави слободата на говорот во оваа земја.

– Луѓето треба да бидат оставени слободно да го изразуваат своето мислење. Тоа е дел од постоењето на современата култура во 21 век – рече тој во одговорот на прашањето на една раперка дали Владата има намера да одигра поголема улога во поттикнување на уметноста.

Околу 800 лица учествуваа на форумот, а повеќето беа од Иницијативата „Млади лидери во југоисточна Азија“, американска програма што Обама ја почна со работа во 2013 година, а чија цел е размена на лидери на возраст меѓу 18 и 35 години.

Обама ја поздрави слободата на говорот во Виетнам