Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Обраќање на премиерот Ковачевски на манифестацијата „Десет дена Крушевска Република“

Сподели:

 

Премиерот Димитар Ковачевски ќе се обрати на отворањето на традиционалната манифестација „Десет дена Крушевска Република“, која од 1 до 10 август се одржува секоја година во Крушево по повод големиот национален празник 2-ри Август, Денот на Републиката – Илинден.

Манифестацијата во организација на НКС „Десет дена Крушевска Република“, ја илустрира нашата богата култура, отсликувајќи и пренесувајќи го историското наследство на градот, истовремено изразувајќи го мултиетничкиот живот и заедништвото на различностите, на граѓаните кои тука живеат.

Сподели: