Осомничениот напаѓач во Берлин е 23-годишен Пакистанец

Сподели

Осомничениот извршител на нападот во Берлин е 23-годишниот Пакистанец, Невед Б., објави германскиот весник „Велт“.

Во исто време германски специјални сили извршија претрес во Центарот за бегалци, кој се наоѓа во затворениот берлински аеродром Темпелсхоф. Испрашани се  четири млади лица, сместени во Центарот за бегалци.

Засега властите не коментираат дали претресот во Центарот за бегалци е поврзан со нападот божикен базар.