Вести Македонија Ударни вести

Почина архитектот Јован Стефановски Жан

 

Почина еден од најпознатите македонски архитекти, Јован Стефановски – Жан, автор на многу објекти во државата и странство.

Меѓу неговите најпознати дела се Милениумскиот крст на Водно, новиот театар и преку 550 други објекти во Македонија и светот.

Архитектот Јован Стефановски Жан е роден во Скопје 1948 година, дипломирал на Архитектонско-градежниот факултет во Скопје (1973).

Добитник е на многубројни награди во Македонија и во светот.

Сподели: