фото Андреа Деловска
Вести Македонија Ударни вести

Порасна концентрацијата на ПМ 10 во воздухот низ државата – Скопје најзагадено

Сподели:

 

Во Скопје вечерва загадувањето е на многу високо ниво. Најзагадено е во Маџир Маало каде мерните единиципокажуваат 410 ПМ 10 честички на метар кубен. Во Кисела Вода, покажува 398 ПМ 10 честички.

 

 

Околу  300 е и во Ново Лисиче и Гази Баба, каде мерните станици во овој момент мерат 296, одосноо 287 ПМ10 честички на метар кубен.

 

 

Високи вредности, односно во црвената и виолетова зона се речиси сите останати мерни станици во Скопје.

 

 

Аерозагадувањето е високо и во Кавадарци, Гостивар, Тетово и Велес.

 

 

 

Сподели: