Вести Свет Ударни вести

Правнукот на диктаторот Мусолини најавува влегување во политиката

“-Секој сака да го стави Мусолини на гласачкото ливче”, изјавил 50. годишниот Гај Јулиј Цезар кој е роден во Аргентина и смета дека името многу повеќе ќе му помогне во политиката, отколку презимето Мусолини. Тој е поранешен офицер на подморница и моментално управува со компанија со седиште во Обединетите Арапски Емирати.

Тој изјави дека никогаш не се занимавал со политика, но уверува дека “целиот живот” ја “дише” политиката.

 

Сподели: