Вести Став

ResPublica: Гласно ехо за самоизолација и солидарност во регионот

 

Како регионот се справува со корона вирусот? Во Словенија се стравува од прелевање на ситуацијата од Италија, Хрватите брзо се адаптираа со онлајн програма за учениците, а во Србија гласно се реагира дека вонредната состојба доаѓа задоцнето, особено што надлежните првично го потценија и го исмеваа вирусот. Регионалната слика за пандемијата во овој поткаст на РесПублика ни ја пренесуваат колегите новинари Јан Новак од Радио Телевизија Словенија, Ружа Иштук од Хрватска телевизија – ХТВ1 и Јелена Петровиќ од Н1 Србија.

 

 

Поткастот ResPublica го изработи Институтот за комуникациски студии.

Сподели: