Вести Македонија Ударни вести

Рестриктивните мерки почнуваат од денеска: Рестораните работат до 18 часот

Сподели:

 

Рестриктивните мерки што ги донесе Владата по препорака на Комисијата за заразни болести за спречување на ширењето на коронавирусот почнуваат од денеска и ќе бидат во сила до 20 јануари: работното време на угостителските објекти се скратува до 18 часот, а се забранува и организирање и одржување прослави на претстојните новогодишни и верски празници. 

На јавните институции им се укажува дека освен што е забрането секакво групно собирање и организирање прослави по повод претстојните новогодишни и верски празници, треба да се откажат и прославите што се веќе евентуално закажани.

Во рестриктивните мерки е вклучена и забраната за хотелите за организирање прослави по повод претстојните новогодишни и верски празници, по одлука на Владата. 
Сподели: